top of page

Over Sjáland

Onze Stal

In 2014 zijn wij gestart in Meliskerke. Op een perceel van ca. 4 hectare hebben we een 30 jaar oude koeienstal omgebouwd tot paardenstal met ruime inloopstallen. Hier bieden wij pension aan voor IJslandse paarden, en fokken we op kleine schaal. Ook bestaat er de mogelijkheid paarden bij ons in training te zetten.

Team Sjáland

Ons team

Team Sjáland bestaat uit Hannie, Marisa, Annika en Elisa Mol. Wij hebben een kleine 10 jaar ervaring met paarden en sinds 2013 zijn we in het bezit van onze eerste eigen IJslander. Intussen is ons paardenbestand gegroeid en zijn wij een hoop ervaring rijker! 

Fokkerij

In 2016 zijn wij begonnen met het fokken van IJslandse paarden. De fokkerij bestaat op dit moment uit onze merrie's Alrún van 't Slingerbos en Gústa frá Sjálandi. In 2017 is ons eerste veulen Gústa frá Sjálandi geboren (m: Gletta van de Noorderzon, v: Asi frá Lundum II). In 2018 heeft Vanadis van het Slingerbos een prachtig merrieveulen op de wereld: Vík frá Sjálandi (v. Divar från Lindnäs) en in 2020 heeft Gletta nog een prachtig merrieveulen gekregen: Gýma frá Sjálandi (v. Eldir vom Habichtswald).

Locatie en omgeving

Onze stal is gelegen op het Zeeuwse eiland Walcheren, net buiten het dorpje Meliskerke. We bevinden ons een kleine drie kilometer van het mooie strand van Zoutelande. Gezien de centrale ligging van onze stal kun je mooie ritten maken richting Zoutelande/Dishoek, Westkapelle en Domburg/Oostkapelle. Dit alles te bereiken via het ruiternetwerk Walcheren, bestaande uit vele mooie ruiterpaden.

De stal zelf bevindt zich in een zeer open landschap, waardoor je een ontzettend mooi uitzicht hebt en de wind vrij spel heeft. Dit zorgt voor een fijn klimaat voor de paarden én ruiters!

Het IJslandse paard

IJslanders komen zoals hun naam al zegt uit IJsland. Het zijn zeer sterke, robuuste paarden met een vurig temperament, maar heel zacht karakter. Dit maakt ze zeer geschikt als rijpaard, zelfs voor volwassenen. Wat dit ras nog extra bijzonder maakt zijn haar gangen. Naast stap, draf en galop bezitten de paarden namelijk ook tölt en telgang. Doordat tölt een viertakt-gang is, is er altijd minimaal één been aan de grond en is de gang uiterst comfortabel! 

bottom of page